Webinar: Komt de AI-tolk eraan? (3 PE)

59,00 excl. btw

Duur: 1 uur.
3 PE punten.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Capaciteit: 25, PE punten: 3

Op reis in Finland en je begrijpt de menukaart niet? Dan haal je simpelweg je favoriete vertaal-app van stal. Automatisch vertalen is vandaag al vrij goed ingeburgerd, en blijft ogenschijnlijk verbeteren onder impuls van de technologische ontwikkelingen op het vlak van Artifiële Intelligentie. Het hoeft geen betoog dat deze evolutie een grote impact heeft op de jobinhoud van vertalers en tolken van vlees en bloed. In dit webinar duiken we onder de motorkap.

Hoe wordt een vertaal-app gebouwd, wat kan je ermee, en wat (nog) niet? We geven een stand van zaken wat betreft spraakherkenning, spraaksynthese en automatisch vertalen, in de IT-wereld vandaag allemaal beschouwd als onderdelen van het bredere domein van Natural Language Processing. Tot slot, hoe past ChatGPT in dat plaatje, en wat met het wettelijke kader?

We maken het daarbij niet al te technisch, illustreren met voldoende voorbeelden, en laten ruimte voor vraag en antwoord. Samengevat, tijdens de webinar nemen we een inkijkje in de keuken van allerlei ontwikkelingen die relevant zijn voor tolken en vertalers. Na de webinar dient u een opdracht te maken waarbij u een tekst vertaalt/vertolkt en een vergelijking maakt met een vertaalmachine en dient daarop te reflecteren.

Biografie Docent

Joachim Ganseman is informaticus en heeft een verleden als doctoraatsstudent aan de Universiteit Antwerpen, met zijsprongen naar Queen Mary University in London en Stanford University, waarbij hij focuste op digitale signaalverwerking, machine learning en analyse van audio. Sinds 2018 werkt hij bij Smals Research waar hij zich concentreert op AI-gerelateerde onderwerpen, waaronder Natural Language Processing en conversationele interfaces, en hun mogelijke toepassingen in overheidscontext. Naast het werk is hij een uitstekend pianist, en als medestichter en -organisator van de Belgische Informatica-olympiade ontving hij in 2016 de jaarprijs wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen van België.

Extra informatie

Datum

07-02-2024 (19 -20 uur)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Webinar: Komt de AI-tolk eraan? (3 PE)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *