Online cursus: De Nederlandse asielketen (5 PE)

119,00 excl. btw

Duur: 3 uur.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Capacititeit: 25

In een tijdperk waarin globalisering en migratie een steeds grotere rol spelen, wordt inzicht in de complexe processen van asielverlening steeds crucialer. Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van de Nederlandse asielketen, waarbij de focus ligt op het begrijpen van de basisprincipes, wetten, procedures en instellingen die hierbij betrokken zijn.

Doelen van de Cursus:

Grondige Kennis van de Asielketen: Gedurende deze cursus zullen we de fundamentele pijlers van de Nederlandse asielketen verkennen. We zullen de evoluerende wet- en regelgeving onder de loep nemen, de stadia van asielprocedures begrijpen en de belangrijkste instanties identificeren die betrokken zijn bij de besluitvorming.

Bekwaamheid in Terminologie:

Het begrijpen en correct toepassen van specifieke terminologie is cruciaal bij het behandelen van asielgerelateerde zaken. In deze cursus zullen we uitrusten met een uitgebreid begrip van de terminologie en begrippen die gangbaar zijn in de asielketen, waardoor u effectief kunt communiceren en participeren in dit domein.

Rol van Tolken en Vertalers:

Tolken en vertalers spelen een onmisbare rol bij het overbruggen van taalbarrières in de asielketen. We zullen onderzoeken welke verantwoordelijkheden zij hebben, hoe ze de nauwkeurigheid van communicatie handhaven en hoe ze de belangen van alle betrokken partijen dienen.

Culturele Gevoeligheid en Diversiteit:

De asielketen omvat een rijke diversiteit aan mensen met verschillende culturele achtergronden en ervaringen. Het begrijpen van culturele gevoeligheden is van vitaal belang bij het werken met vluchtelingen, hulpverleners en ambtenaren. Deze cursus zal uw bewustzijn vergroten over de nuances van interculturele interacties en de noodzaak van respect voor diversiteit.

Kortom, deze cursus is een reis naar het begrijpen van de Nederlandse asielketen op zowel technisch als menselijk niveau. Tegen het einde van deze cursus zult u uitgerust zijn met de kennis en gevoeligheid die nodig zijn om effectief en respectvol te opereren binnen dit complexe domein.

Beoordelingsmatrix en Cesuur:

De beoordeling van de cursus zal gebaseerd zijn op de deelname van de cursist aan verschillende componenten van de cursus. Om te slagen voor de cursus, dient de cursist aan de volgende componenten te voldoen:

1) voorbereiding op de cursus door de dia’s va tevoren door te lezende + actieve deelname aan de webinar. Dit omvat het bijwonen van de live sessies en actieve betrokkenheid bij de interactieve elementen van de cursus. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

2) Meedoen met de quizzes in de les: Tijdens de cursus zullen er quizzes worden afgenomen/ vragen gesteld aan de cursist om het begrip van de cursist te beoordelen. De cursist dient de quizzes tijdig in te vullen en deel te nemen om in aanmerking te komen voor een positieve beoordeling. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

3) Invullen van de feedback/reflectie over het geleerde stof: Na afloop van de cursus wordt van de cursist verwacht dat hij/zij een feedback enquête invult om waardevolle inzichten en suggesties te verstrekken over de cursuservaring. De cursist reflecteert over zijn/haar leerervaring en hoe deze ervaring toegepast kan worden in zijn/haar dagelijks praktijk. Het invullen van de enquête is een verplicht onderdeel om te voldoen aan de beoordelingscriteria. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

Cesuur:

Om te slagen voor de cursus dient de cursist aan alle bovengenoemde componenten te voldoen en een beoordeling van 'Voldaan'; te behalen voor elk onderdeel. Bij het behalen van de vereiste beoordelingen zal de cursist als 'Geslaagd' worden beoordeeld voor de cursus (zie tabel 1) en de student krijgt een deelname certificaat toegestuurd. Let op: Het niet voldoen aan een of meerdere van de bovengenoemde componenten kan leiden tot een beoordeling van 'Niet voldaan' en resulteert in het niet behalen van de cursus en uiteindelijk geen afgifte van een deelname certificaat . Het is daarom van belang dat de cursist actief deelneemt aan de webinars, meedoet met de quizzes en de feedback enquête invult om aan de beoordelingscriteria te voldoen.

Beoordelingscriteria Beoordeling

Voorbereiding en de deelname aan de webinar: Voldaan / Niet voldaan
Meedoen met de quizzes in de les: Voldaan / Niet voldaan
Invullen van de feedback/enquête: Voldaan / Niet voldaan

Extra informatie

Datum

19-08-2024 (18-21 uur), 20-05-2024 (18:00-21:00)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Online cursus: De Nederlandse asielketen (5 PE)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *