Selecteer een pagina

Online cursus: Het Nederlandse onderwijssysteem (5 PE)

119,00 excl. btw

Duur: 3 uur.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Capaciteit: 25

Als tolk of vertaler heb je een cruciale rol in het faciliteren van effectieve communicatie tussen mensen die verschillende talen spreken. Om deze rol succesvol uit te voeren, is het essentieel om een diepgaand begrip te hebben van verschillende onderwerpen die direct van invloed zijn op de situaties waarin je werkt. In deze cursus verkennen we het Nederlandse onderwijssysteem en gerelateerde onderwerpen, en ontdekken we waarom deze onderwerpen zo relevant en belangrijk zijn voor tolken en vertalers.

Het Nederlandse onderwijssysteem is een uitgebreid en gediversifieerd systeem dat zich bezighoudt met de opleiding en vorming van individuen vanaf de vroege kindertijd tot aan volwassenheid. Als tolk of vertaler is het van cruciaal belang om vertrouwd te zijn met de structuur van het onderwijssysteem, inclusief de verschillende onderwijsniveaus, examenprocedures en regelgeving. Het begrijpen van het onderwijssysteem stelt je in staat om nauwkeurige en betekenisvolle communicatie te faciliteren tussen deelnemers aan de cursus, leraren, ouders en overheidsfunctionarissen. Door een grondig begrip van dit onderwerp kun je bijdragen aan een inclusief onderwijsklimaat waarin alle deelnemers aan de cursus gelijke kansen hebben om te leren en te groeien.

Daarnaast speelt culturele sensitiviteit een cruciale rol in het onderwijs, vooral in een multiculturele samenleving zoals Nederland. Als tolk of vertaler kun je bijdragen aan het overbruggen van culturele verschillen en het bevorderen van een inclusieve en respectvolle leeromgeving. Door jouw kennis en begrip van culturele diversiteit, kun je helpen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan de cursus zich geaccepteerd en begrepen voelen in hun leeromgeving.

Kortom, het Nederlandse onderwijssysteem en gerelateerde onderwerpen zijn van groot belang voor tolken en vertalers. Door je kennis en begrip van deze onderwerpen te vergroten, kun je jouw tolkdiensten van hoge kwaliteit leveren en een positieve impact hebben op het onderwijsproces. Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om je professionele vaardigheden verder te ontwikkelen en je expertise op deze belangrijke terreinen te vergroten.

Cursusdoelen:

Deze cursus heeft als doel tolken en vertalers vertrouwd te maken met het Nederlandse onderwijssysteem en culturele sensitiviteit, zodat ze effectief kunnen communiceren en ondersteuning kunnen bieden aan betrokken partijen. Na het voltooien van deze cursus, zullen de deelnemers in staat zijn om:

1) De basisbeginselen van het Nederlandse onderwijssysteem te begrijpen, inclusief de verschillende onderwijsniveaus, examenprocedures en regelgeving.

2)De rol en verantwoordelijkheden van tolken en vertalers binnen het onderwijs te begrijpen.

3) Bewust te zijn van de culturele sensitiviteit die nodig is bij het werken met diverse betrokken partijen binnen het onderwijs.

Beoordelingsmatrix en Cesuur:

De beoordeling van de cursus zal gebaseerd zijn op de deelname van de cursist aan verschillende componenten van de cursus. Om te slagen voor de cursus, dient de cursist aan de volgende componenten te voldoen:

1) voorbereiding op de cursus door de dia’s va tevoren door te lezende + actieve deelname aan de webinar. Dit omvat het bijwonen van de live sessies en actieve betrokkenheid bij de interactieve elementen van de cursus. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

2) Meedoen met de quizzes in de les: Tijdens de cursus zullen er quizzes worden afgenomen/ vragen gesteld aan de cursist om het begrip van de cursist te beoordelen. De cursist dient de quizzes tijdig in te vullen en deel te nemen om in aanmerking te komen voor een positieve beoordeling. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

3) Invullen van de feedback/reflectie over het geleerde stof: Na afloop van de cursus wordt van de cursist verwacht dat hij/zij een feedback enquête invult om waardevolle inzichten en suggesties te verstrekken over de cursuservaring. De cursist reflecteert over zijn/haar leerervaring en hoe deze ervaring toegepast kan worden in zijn/haar dagelijks praktijk. Het invullen van de enquête is een verplicht onderdeel om te voldoen aan de beoordelingscriteria. De beoordeling hiervoor kan zijn: 'Voldaan' of 'Niet voldaan'.

Cesuur:

Om te slagen voor de cursus dient de cursist aan alle bovengenoemde componenten te voldoen en een beoordeling van 'Voldaan'; te behalen voor elk onderdeel. Bij het behalen van de vereiste beoordelingen zal de cursist als 'Geslaagd' worden beoordeeld voor de cursus (zie tabel 1) en de student krijgt een deelname certificaat toegestuurd. Let op: Het niet voldoen aan een of meerdere van de bovengenoemde componenten kan leiden tot een beoordeling van 'Niet voldaan' en resulteert in het niet behalen van de cursus en uiteindelijk geen afgifte van een deelname certificaat . Het is daarom van belang dat de cursist actief deelneemt aan de webinars, meedoet met de quizzes en de feedback enquête invult om aan de beoordelingscriteria te voldoen.

Let op: Het niet voldoen aan een of meerdere van de bovengenoemde componenten kan leiden tot
een beoordeling van 'Niet voldaan' en resulteert in het niet behalen van de cursus en uiteindelijk
geen afgifte van een deelname certificaat . Het is daarom van belang dat de cursist actief deelneemt
aan de webinars, meedoet met de quizzes en de feedback enquête invult om aan de
beoordelingscriteria te voldoen.

Beoordelingscriteria Beoordeling

Voorbereiding en de deelname aan de webinar: Voldaan / Niet voldaan
Meedoen met de quizzes in de les: Voldaan / Niet voldaan
Invullen van de feedback/enquête: Voldaan / Niet voldaan

Extra informatie

Datum

22-4-2024 (18-21 uur), 24-06-2024 (18:00-21:00)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Online cursus: Het Nederlandse onderwijssysteem (5 PE)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *